Popasuri de rugăciune la românii din Norvegia

Data: 28 Martie 2024

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a vizitat de curând comunitățile românești din Regatul Norvegiei. Sâmbătă, 23 martie, ierarhul i-a pomenit pe cei adormiți în comunitatea românească din Trondheim, iar în Duminica Ortodoxiei, 24 martie, a slujit în biserica românească, paraclis episcopal, din Oslo, unde enoriașii au donat pachete cu haine, încălțăminte, rechizite și dulciuri copiilor internați în Preventoriul TBC Ilișua din Bistrița-Năsăud. Colecta s-a desfășurat în prima săptămână a Postului Mare. Episcopul Macarie al Europei de Nord a vizitat anterior instituția medicală și a observat necesitățile copiilor îngrijiți acolo. Pachetele, în număr de 45, au fost pregătite nominal, astfel că românii din diasporă știu unde ajung darurile lor.

„Ne-am adunat cu toții și fiecare dintre frățiile voastre ați contribuit cu un pachet nominalizat pentru fiecare dintre acești copii, de la cel mai mic care are 3 anișori până la cel mai mare care are 15 ani. Aceste pachete urmează să le oferim acestor copilași zilele viitoare”, a explicat ierarhul.

Luni, 25 martie 2024, de praznicul Bunei Vestiri, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie de hram în biserica parohiei românești din Stavanger, unde se cinstește Icoana Maicii Domnului „Stăpâna fiordurilor”.