Popasuri duhovnicești în Arhiepiscopia Aradului

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 09 August 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit duminică, 8 august 2021, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cadrul secției exterioare a Penitenciarului Arad.

În cuvântul de învățătură, Înalt­prea­sfinția Sa a vorbit despre sărbătorile lunii august, cu referire la strugurii și poamele anotimpului ultim al anului bisericesc, însemnând și pregustarea dulceții bunurilor viitoare sau ale veșniciei, care întăresc convingerea revărsării asupra lumii a îndurării lui Dumnezeu.

La final, ierarhul a mulțumit con­ducerii Penitenciarului Arad pentru grija deosebită pentru păstrarea valorilor spirituale și pentru strânsa legătură cu Arhiepiscopia Aradului, ne-a transmis părintele Vlad Oneț, preot capelan al Penitenciarului Arad.

Cu două zile înainte, în ziua praznicului Schimbării la Față a Domnului, Înaltpreasfinția Sa a săvâr­șit Sfânta Liturghie la mănăstirea arădeană Hodoș-Bodrog, al cărei paraclis de iarnă și-a sărbătorit hramul. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hiro­tonit întru diacon pe teologul Ti­beriu Brad, pe seama Parohiei Țela, Protopopiatul Lipova.