Popasuri duhovnicești în parohiile Hereclean şi Ileanda, județul Sălaj

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 17 Septembrie 2020

La praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Hereclean, Protopopiatul Zalău. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Gheorghe Hosu, urmând ca acesta să fie hirotonit preot misionar pe seama Protopopiatului Zalău. La finalul slujbei, ierarhul l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul paroh Andrei-Ștefan Urs, în semn de apreciere a eforturilor și a acti­vității desfășurate în parohie. În continuare, Prea­sfințitul Părinte Epi­scop Petroniu a săvârşit o slujbă de binecuvântare a Cen­trului catehetic al Parohiei Hereclean, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acesteia.

Duminică, 13 septembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Ileanda, Protopopiatul Jibou. 

La finalul slujbei, preotul paroh Adrian-Ciprian Pop a fost hirotesit sachelar, iar cei care s-au implicat în lucrările efectuate la locașul de cult și la casa parohială au primit diplome de apreciere.