Praznicul Învierii Domnului în Episcopia Sălajului

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 27 Aprilie 2022

În Parohia „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău, slujba Învierii Domnului Iisus Hristos a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. La final, pr. paroh Ionuț Pop, vicar administrativ, a mulţumit ierarhului pentru vizita sa.

În prima zi de Paști, ierarhul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. În continuare, pr. paroh Iosif Ferenț a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură.

Luni, 25 aprilie, Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Proroc Daniel” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Jibou. Pr. paroh Dan Dregan a mulțumit ierarhului, la final.

Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, ierarhul s-a aflat la Șimleu Silvaniei, unde a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”. La final, pr. Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, a transmis ierarhului mulţumirile din partea întregii comunităţi de credincioşi.