Praznicul Învierii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 24 Aprilie 2020

De Paști, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a slujit la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Prima parte a Utreniei Învierii din noaptea Sfintelor Paşti a oficiat-o pe esplanada Catedralei Episcopale, apoi a continuat în sfântul locaș.

Și în acest an Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului din Ierusalim a fost adusă în Episcopia Caransebeşului de o delegaţie a eparhiei, care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, unde a primit Lumina pe care a distribuit-o în toată Eparhia Banatului Montan.

În prima zi a Sfintelor Paşti, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală. În contextul restricțiilor impuse din această perioadă, sfintele slujbe au fost transmise în mediul online. „În această zi a Învierii să ne bucurăm cu toții duhovnicește și să ne împăcăm cu Dumnezeu, cu noi înșine și unii cu alții și să-I mulțumim pentru toate. Chiar dacă trăim vremuri grele, confuze și complicate, nădăjduim că Dumnezeu va ridica această pedeapsă din țara noastră și din lumea întreagă și vom reveni la normalitate”, a spus ierarhul în cuvântul de învățătură. 

La ora 19:00, Preasfinţia Sa a oficiat slujba Vecerniei sau „A doua Înviere”, în Catedrala Episcopală din Caransebeş, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei, a fost citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.