Praznicul Sfântului Apostol Andrei şi al Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, la Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 03 Decembrie 2020

La praznicul Sfântului Apostol Andrei şi al Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificaţia creștinească și cea națională a sărbătorii. Tânărul teolog Daniel Bota, fiul părintelui paroh Vasile Bota, vicar eparhial onorar al Episcopiei Oradiei, a fost hirotonit diacon pentru Biserica „Sfântul Apostol Andrei” și „Duminica Sfinților Români” din Oradea.

În Duminica a 30-a după Pogorârea Sfântului Duh, în ajunul sărbătoririi celui de-al doilea hram al Catedralei Episcopale din Oradea, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a slujit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” şi a rostit un cuvânt de învăţătură, îndemnându-i pe credincioși la împărtășirea cu Sfintele Taine, pentru a participa în mod real la Cina Domnului.

La final, diaconul Florin Mihai Bolojan a fost hirotonit preot pentru Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din satul Iteu, Protopopiatul Marghita, iar teologul Mădălin Florin Mînz a fost hirotonit diacon pentru Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Parohia Pomezeu, Protopopiatul Beiuș.