Prăznuire luminoasă în Parohia „Sfântul Ioan”‑Moși din București

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 02 Octombrie 2024

Parohia „Sfântul Ioan”‑Moși din Protopopiatul Sector 2 Capitală și‑a sărbătorit hramul de toamnă marți, 1 octombrie, la praznicul Acoperământului Maicii Domnului. Parohia bucureșteană a pregătit un program liturgic special pentru acest prilej de bucurie duhovnicească, ce a culminat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi, sub protia părintelui protoiereu Mihai Cristian Popescu de la Protopopiatul Sector 2 Capitală.

Anul acesta, sărbătoarea hramului a fost împodobită prin aducerea și așezarea spre închinare a Icoanei Maicii Domnului „Trihirussa” de la Mănăstirea Neamț, care a sosit încă de sâmbătă, 28 septembrie, rămânând spre închinare în parohia bucureșteană până la sfârșitul acestei săptămâni. Înaintea ei va fi săvârșită în fiecare zi pe durata șederii slujba Acatistului Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”.

Părintele protoiereu a vorbit despre evlavia credincioșilor acestei parohii pentru Maica Domnului, felicitându-l pe părintele paroh Alexandru Mortici pentru modul în care întreaga comunitate întâmpină în fiecare an sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului.

„În anul 2022, Parohia «Sfântul Ioan»-Moși a primit și acest hram al Acoperământului Maicii Domnului. De atunci, părintele paroh a inițiat o tradiție frumoasă, în fiecare an aducând icoane de la mănăstirile din țară și din afară spre închinarea credincioșilor. Anul acesta a fost adusă Icoana Maicii Domnului «Trihirussa» de la Mănăstirea Neamț, fiind pusă spre închinare pentru patru zile în curtea bisericii”, a declarat părintele Mihai Cristian Popescu pentru TRINITAS TV.