Preacinstirea Maicii Domnului la noua biserică românească din Viena

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 19 August 2021

Credincioşii români din capitala Austriei au participat în număr mare la slujba Vecerniei pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în cadrul căreia a fost intonat Prohodul Maicii Domnului. Slujba a fost oficiată de părintele Emanuel Nuţu, sâmbătă, 14 august, în noua biserică românească din Viena, închinată Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În cuvântul de învăţătură rostit la sfârşitul slujbei, părintele paroh a afirmat ca Maica Domnului este un model de inocență și de ascultare și i-a îndemnat pe credincioși să îi urmeze exemplul. De asemenea, părintele a vorbit despre prima sărbătoare a românilor de pretutindeni, care a avut loc în urmă cu 150 de ani la Putna și a avut ca punct de plecare Viena.

Lucrările la construcţia bisericii Parohiei „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Viena au fost finalizate în acest an, urmând ca în scurt timp să demareze şi lucrările de pictură interioară. Biserica va avea şi pictură exterioară similară celei de la Mănăstirea Voroneţ din judeţul Suceava.