Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a vizitat Școala Ortodoxă „Sfântul Nicolae”

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 07 Decembrie 2017

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul Școlii Ortodoxe din Arad, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, însoțit de părintele Lucian Farcașiu, conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Orto­doxă din Arad, au făcut o vizită pastorală în această tânără ins­tituție de învățământ, la invitația conducerii școlii, a doamnei director prof. Teodora Guran și a doamnei învățătoare Elena Pute­rity. Preasfinția Sa a rostit mai multe rugăciuni pentru lumina­rea minților copiilor, după care a ascultat miniconcertul de colinde al copiilor școlii și poeziile recitate de aceștia, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae. Au urmat vizi­tarea clădirii școlii și un scurt dia­log cu conducerea și cadrele didactice care predau aici. La sfâr­șit, Preasfințitul Părinte Emilian a oferit copiilor și cadrelor didactice daruri și iconițe, exprimându-și bucuria de a vizita această școală ortodoxă și punând la inima copiilor gândul că sufletele lor curate sunt în mâna lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a Sfân­tului Ierarh Nicolae.
Bucuria cadrelor didactice și a copiilor de la această școală a fost una aleasă, întrucât l-au avut în mijlocul lor, cu prilejul prăz­nuirii sfântului ocrotitor, Sfântul Ierarh Nicolae, pe unul dintre ie­rarhii arădeni, care îi poartă în grijă și în rugăciune.

Școala „Sfântul Nicolae” și-a început activitatea cu bine­cuvân­tarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, în anul 2016, sub patronajul Aso­ciației social-educative „Filologos”. Spe­cificul școlii este dat de perspectiva generală a peda­gogiei creș­tine asupra educației, precum și de valorificarea tra­dițiilor cultu­rale românești în învățământ.