Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a vizitat-o pe românca rănită în atentatul de la Stockholm

Un articol de: Ziarul Lumina - 10 Aprilie 2017

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a vizitat-o (în 9 aprilie 2017, la primă oră), în capitala Suediei, la spitalul Sankt Görans, pe cetățeana română rănită în atentatul de la Stockholm. Păpușa Ciuraru, de etnie rromă, 83 de ani, se afla, la ora atacului te­rorist, la locul obișnuit, unde cer­șea pentru a-și întreține familia. Femeia, care locuiește pe străzi, a fost lovită de fragmentele de beton proiectate puternic de camionul care a intrat în mulțime, alegându-se cu piciorul fracturat în două locuri. Trecătorii de la lo­cul atentatului au intervenit și au dus-o pe femeia rănită la spital, unde a fost operată.

Părintele Episcop Macarie a încurajat-o pe Păpușa Ciuraru, și-a oferit ajutorul și s-a rugat pentru însă­nă­to­și­rea acesteia. Femeia, impresionată de gestul ierarhului, i-a mul­țu­mit din inimă acestuia pentru vizită.

Ierarhul ortodox român din Țările Scandinave a vizitat după Liturghia din Duminica Floriilor, alături de alți români, și locul atentatului, unde a depus flori și a aprins lumânări în memoria victimelor. (Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord)