Pregătire pentru o cateheză rodnică

Data: 30 Aprilie 2015

În data de 28 aprilie 2015 a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, un training catehetic de formare a preoţilor. Locul desfăşurării manifestării a fost Centrul de tineret „Vestitorii primăverii“ din Bălţăteşti, coordonat de părintele George Măriuţa.

Lucrările au debutat la ora 9:30, cu participarea unui număr de 19 preoţi din Protopopiatul Târgu Neamţ, formator fiind părintele inspector Bogdan Racu.

Părintele inspector i-a ajutat pe preoţii participanţi să-şi contureze un mod adecvat de catehizare, în funcţie de specificul parohiei pe care o păstoresc, de categoriile de enoriaşi şi de situaţiile aparte de pastoraţie. Împărtăşirea diferitelor situaţii prin care au trecut şi a experienţelor dobândite în timp i-au făcut pe preoţii participanţi să realizeze că reprezintă de fapt o echipă care luptă separat, dar pentru acelaşi scop: mântuirea credincioşilor. La final, părintele inspector Bogdan Racu a oferit celor prezenţi chestionare, în care fiecare şi-a manifestat părerea despre eficienţa activităţii desfăşurate. (Preot Gheorghe Trofin, coordonatorul Biroului de cateheză)