Pregătirea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

Un articol de: Ziarul Lumina - 15 Ianuarie 2016

În perioada 18-25 ianuarie 2016, în întreaga ţară se desfăşoară Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, acţiune organizată de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, AIDRom, din care face parte şi Biserica Ortodoxă Română. Versetul ales pentru anul 2016 pentru a se constitui în temă a acestei acţiuni este: „Chemaţi să vestim bunătăţile Domnului” (I Petru 2, 9).

Ca în fiecare an, pre­oţii din Arhiepiscopia Aradului pro­mo­vează această acţi­u­ne în parohiile lor, în special în mediul urban, organizând săp­tămâna de rugăciune împreună cu alte confesiuni, îndeosebi cu cele istorice, în conformitate cu îndrumările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind relaţiile cu celelalte culte.

La sediul Protopopiatului Arad, a avut loc joi, 14 ianuarie a.c., o întâlnire de lucru între re­prezentanţii cultelor istorice din municipiul Arad, în vederea stabilirii calendarului desfă­şurării săptămânii de ru­gă­ciune.

La întrunirea prezidată de către părintele protosinghel Iustin Popovici, consilier cultural al Ar­hie­piscopiei Aradului şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost prezenţi reprezentanţii parohiilor: Ortodoxă Română Arad-Centru, Romano-Catolică, Greco-Catolică, Evanghelică-Luterană, Reformată şi ai Comunităţii Evreilor din Arad.
Delegatul Înaltpreasfințitului Timotei a salutat participanţii, subliniind importanţa pe care Biserica Ortodoxă Română o acordă Săptămânii de Rugă­ciune pentru Unitatea Creş­ti­nilor, după care a prezentat mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat „Bună­tăţile lui Dumnezeu – darurile Sale pentru lume”, în care este subliniat: „Să ne rugăm, aşa­dar, Preasfintei Treimi să ne ajute să dobândim bucuria sfinţirii timpului vieţii noastre pămân­teşti, ca timp al pregătirii pentru viaţa cerească, timp al mântuirii în care vestim în lume bunătăţile lui Dumnezeu…”, după cum se ara­tă în mesajul Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul întâlnirii s-au prelucrat şi celelalte materiale din broşura transmisă de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, AIDRom, conţinând mesajele conducătorilor de Biserici şi citirile biblice pentru fiecare zi şi s-a stabilit graficul desfă­şurării acţiunii la fiecare locaş de cult. Programul întâlnirilor o să fie afişat pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.