Prelegere privind raporturile istoriei cu sociologia la UBB

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 13 Mai 2022

Profesorul Rostás Zoltán de la Universitatea din București va conferenţia, astăzi, 13 mai, începând cu ora 17:00, în cadrul Prelegerilor Școlii Doctorale „Istorie. Civi­li­za­ție. Cultură” a Universității „Ba­beș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca. Acesta va susține confe­rința cu titlul „Renașterea sociologiei românești după Primul Război Mondial în context central-est-european. O abordare comparativă”.

Întâlnirea va avea loc online, pe platforma Zoom, și va fi moderată de prof. univ. dr. Greta Monica Mi­ron de la Facultatea de Istorie a UBB. „Este un bun prilej să aflăm care au fost și care sunt raporturile istoriei cu sociologia, ce au în comun cele două discipline și cum interacționează ele din punctul de vedere al metodologiei”, a declarat istoricul Gheorghe Negustor, secretarul științific al Școlii doctorale „Istorie. Civili­zație. Cultură” a UBB.

Rostás Zoltán este profesor de sociologie și de comunicare la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității Bucu­rești și unul dintre cei mai cunos­cuți și apreciați specia­liști în domeniile istorie orală și antropologie culturală.