Premiere a elevilor la concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul 3”

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 01 Feb 2022

44 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 56 din București au obți­nut premii la cea de-a șasea ediție a concursului internațional „Îm­pre­ună cu Hristos prin lume în mileniul 3”. Aceștia au fost premiați duminică, 30 ianuarie 2022, în cadrul unui eveniment organizat la biserica Parohiei Iancu Nou-Bălăneanu din sectorul 2 al Capitalei, a transmis TRINITAS TV.

Dintre cei 44 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 56 care au luat parte la acest concurs, 35 au ob­ținut premiul întâi. În cadrul evenimentului desfășurat la Biserica Iancu Nou-Bălăneanu, toți pre­mi­anții, coor­do­nați de profesoara Viorica Sârbu, au primit diplome, icoane, cărți de rugăciune și dulciuri. Aflat la ediția a șasea, concursul desfășurat în perioada 18-19 decembrie 2021 a reunit peste 10.000 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, proveniți din comunități românești din 26 de țări. Toți elevii câștigători au fost pre­miați concomitent, în toate țările participante, după săvâr­șirea Sfintei Liturghii în ziua praznicului Sfin­ților Trei Ierarhi.

Competiţia este organizată de Mitropolia Clujului, Maramu­re­șului și Sălajului, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu Inspectoratul Școlar Jude­țean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca şi cu platforma educaţională red-religie.ro. Scopul concursului constă în demararea şi dezvoltarea unei strânse colaborări între şcolile de stat şi parohiile ortodoxe româneşti de pretutindeni.