Premierea câștigătorilor concursului naţional catehetic la Slobozia

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 16 Mai 2024

Centrul socio-cultural „Episcopul Damaschin” din Slobozia, județul Ialomița, a găzduit miercuri, 15 mai, festivitatea de pre­mie­re a câştigătorilor Concursului naţional catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”, etapa eparhială. Prea­sfințitul Părinte Vin­cen­țiu, Episcopul Sloboziei și Călă­rașilor, a oferit laureaţilor diplome și premii materiale, și a rostit un cuvânt de învățătură, se arată pe site-ul sfesc.ro.

Proiectul câștigător la nivel eparhial intitulat „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea (Ioan 16, 33)”, realizat de Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, în parteneriat cu Școala Gimnazială „George Vâlsan” din localitatea Inde­pendența, județul Călărași, a reunit 30 de tineri cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, prin implicarea preotului paroh Marcian Gheorghe și a preotului coslujitor Daniel Noapteș, sub coordonarea Marianei Gheorghe (coordonator grup catehetic) și Petronelei Rusu (profesor de limba și literatura română).

Conform conceptului concursului, grupul câștigător al locului I din fiecare eparhie va fi premiat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 21 mai 2024, cu prilejul hramului istoric al Catedralei Patriarhale din Bucu­rești, când se va încheia oficial Concursul național catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”.