Premierea elevilor olimpici la disciplina religie, la Timișoara

Un articol de: Pr. Marius Mircia - 14 Iunie 2019

La Liceul Teologic „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara a avut loc miercuri, 12 iunie, premierea elevilor participanți la olimpiada națională de religie, etapa județeană. În cadrul festivității de premiere s-au desfășurat și două ateliere de creație susținute de către clerici din cadrul eparhiei.

Arhiepiscopia Timi­șoarei a fost reprezentată de pr. Nichifor Tănase, consilier la sectorul Învățământ și Ac­tivități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan pentru toți elevii cu rezultate excepționale la religie și a înmânat premii elevilor și profesorilor care i-au pregătit. 

Inspectoratul Școlar a fost reprezentat de prof. Daniela Buzatu, inspector de religie, alături de care s-au aflat prof. Adela Panait, directorul Liceului Teologic „Sfântul Antim Ivireanul” și alți profesori invitați. Cadrele didactice au dăruit elevilor premiile, constând în cărți, rechizite școlare și diplome. 

„Anul acesta s-au acordat 73 de premii și mențiuni, prin realizarea unor lucrări excepțio­nale de către elevii participanți, care și-au expus învățătura de cre­dință împletită în mod armonios cu trăirea lor personală. Ne dorim ca elevii care au obținut rezultate bune să participe și anul viitor, să fie alături de noi, exprimându-și astfel recu­noș­tința față de tot ceea ce bunul Dumnezeu le-a dăruit. Totodată, începând cu acest an, Ministerul Educației Națio­nale a lărgit cadrul de participare la olimpiadă al elevilor de gimnaziu; dacă până acum participau elevi începând cu clasa a VII-a, de acum pot participat și elevi din clasele a V-a și a VI-a”, a specificat prof. Daniela Buzatu, inspector de religie. 

În cadrul festivității de premiere s-au desfășurat și două ateliere de creație; un atelier de comunicare intitulat „Arta povestirii” și un atelier artizanal, unde s-au confecționat păpuși tra­diționale, ambele ateliere fiind susținute de către clerici din cadrul eparhiei.  

Premiile pe care elevii olimpici le-au primit au fost oferite din partea unor credincioși, asociații creștine și din partea Arhiepiscopiei Timișoarei. De asemenea, un rol important l-au avut și parohiile din oraș și protopopiatele care, pe parcursul fazelor zonale, locale, ju­dețene ale olimpiadei de religie, au oferit suport elevilor și profesorilor.