Premierea elevilor participanți la Olimpiada Națională de Religie la Arad

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 24 Aprilie 2023

În sala Palatului Cultural din Arad a avut loc sâmbătă, 22 aprilie, ceremonia de premiere a elevilor de liceu participanți la Olimpiada Na­țională de Religie Ortodoxă. La eveniment au participat Înaltprea­sfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Patriarhiei Române, precum și însoțitori ai tinerilor, se arată pe arhiepiscopiaaradului.ro.

Ceremonia de premiere a debutat cu un moment artistic susținut de Corul „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad, dirijat de pr. prof. Gabriel Streulea. În continuare, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a rostit un cuvânt de binecuvântare, în care a arătat că „olimpiada este nu numai o destinație din partea școlii, ci și o chemare la care trebuie să răspundem afirmativ. Chiar prin îndrăzneala de a participa la olimpiadă s-a câștigat acest campionat. Încă de la început olimpiada a arătat performanța umană maximă, iar aici la Arad, prin Olimpiada de Religie, arată o manifestare de tinerețe, de credință și de cunoștințe”.

 Au mai rostit alocuțiuni conf. dr. Vasile Timiș, inspector general pentru religie în Ministerul Educației și președinte executiv în cadrul olimpiadei; Romeo Moșoiu, consilier în  Ministerul Educației; diac. Alexandru Cuțchi, inspector patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române; dr. Doru Sinaci, subprefect al Aradului, și prof. Monica Băltărețu, directorul Colegiului Economic din Arad în care a avut loc competiția.

După încheierea discursurilor oficiale, conf. dr. Vasile Timiș, preșe­dinte executiv, a înmânat diplome din partea Ministerului Educației pentru participanții clasați pe primele trei locuri, precum și pentru mențiuni. Din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, diac. Alexandru Cuțchi a acordat câștigătorilor primelor trei locuri din fiecare clasă câte o Diplomă comemorativă a anului 2023 cu medalie, precum și alte daruri. Și Arhiepiscopia Aradului a oferit 58 de premii speciale care au constat în diplome și bani.