Premii la Concursul „Aripi de înger”, în parohia clujeană „Naşterea Domnului”
La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, a avut loc, pe 8 noiembrie, de praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, premierea, după Sfânta Liturghie, a câștigătorilor Concursului de grafică religioasă „Aripi de înger”, aflat la a 3-a ediție. Acest concurs face parte din Parteneriatul „Fapta de dincolo de cuvânt”, încheiat anul acesta școlar între 4 instituții: Parohia „Nașterea Domnului” Cluj-Napoca, reprezentată de parohul Nicolae Buda și părintele Ciprian Taloș, Şcoala „Constantin Brâncuși” Cluj-Napoca, reprezentată de director Eugenia-Victoria Marcu și director adjunct Mirela Nicoară, Parohia Deficienţilor de Auz şi Vorbire „Sfinţii Ierarhi şi Mărturisitori Iorest şi Sava, Mitropoliţii Transilvaniei şi Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş”, reprezentată de parohul Adrian Petrescu, și Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca, reprezentată de director Zoe Piontchevici și director adjunct Nicoleta Dunca.
La acest concurs au participat elevii de la cele două școli, sub îndrumarea profesoarelor de religie Daniela Necula și Anicuța Vermeșan, și a părintelui Adrian Petrescu. Tema a fost „Frumusețea artei brâncovenești” și a fost dedicată voievodului patriot martir Constantin Brâncoveanu, trecut în rândul sfinților, care, prin elementele stilului brâncovenesc, a creat, cu precădere în Țara Românească, dar și în Transilvania, opere de artă, unice în lume.
Concursul s-a desfășurat în perioada 1 octombrie - 8 noiembrie, și participanții, elevii claselor a II-a - a X-a, au executat lucrări de grafică cu tematică religioasă, care reprezintă decorațiuni specifice artei brâncovenești: motive vegetale (floarea soarelui, vița de vie, trandafirul, chiparosul, vrejuri, acantul), brâul, scene biblice, vulturul cu crucea în cioc, serafimi, îngeri, uși, coloane, păuni, vase argintate, broderii. Lucrările au fost jurizate de Silvia Făgărășan, profesor de desen la Școala „Constantin Brâncuși”.
Premianții au fost răsplătiţi cu diplome, icoane, cărți și obiecte religioase, iar la final elevii au participat la o agapă.