Premii pentru credincioșii clujeni remarcaţi în competiții

Un articol de: Marilena Asănica - 25 Ianuarie 2016

La Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, duminica, 24 ianuarie, au continuat evenimentele din cadrul Proiectului „Luna credincioșilor”. Cu acest prilej au fost sărbătoriţi credincioșii care au avut succese deosebite în cadrul unor competiții.

La Parohia „Nașterea Domnului”, în luna ianuarie a fiecărui an se derulează Proiectul „Luna credincioșilor”. În fiecare duminică din ianuarie sunt sărbătoriți credincioșii din parohie care au avut evenimente deosebite în viața lor în anul 2015. Astfel, pe 10 ianuarie au fost sărbătorite familiile vârstnice, în duminica din 17 ianuarie au fost sărbătorite familiile formate anul trecut, pe 24 ianuarie au fost sărbătoriţi credincioșii care au avut succese deosebite la competiții, iar în ultima duminică din această lună va fi desemnat „Cel mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei.

În duminica din 24 ianuarie a sosit rândul sărbătoririi credin­cioșilor care au avut anul trecut succese deosebite în diferite com­petiții, la nivel județean și na­țional, fiind răsplătiți cu diplome și medalii pe măsura talentului și a muncii depuse.

După Sfânta Liturghie, din fața Sfântului Altar, au fost felicitați copiii și tinerii care au dorit să împartă bucuria succesului lor cu cea a credincioșilor din parohia din care fac parte. Au participat, în special, elevii de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj Napoca (directoare - prof. Eugenia Marcu; directoare adjunctă - prof. Mirela Nicoară), premiați la etapa Națională a Olimpiadelor de limba și literatura română, limba franceză, matematică, fizică, astronomie și astrofizică, geografie.

Au participat la festivitate şi micii sportivi, cu medalii la Campionatele de fotbal și judo, premianți în domeniul muzicii, dar și la Olimpiada „Literatura ca abilitate de viață”. La premiere, a participat prof. Mirela Nicoară și, împreună cu preoții, au dăruit câștigătorilor diplome, icoane și cărți religioase. Dar cele mai de preț daruri, pe care le-au primit toți cei care s-au luptat și au trudit să înmulțească talantul cu care i-a binecuvântat Dumnezeu, sunt emoția și bucuria pe care le-au adus în sufletele și pe fețele tuturor celor prezenți la acest eveniment.