Premii pentru membrii Corului „Excelsior” din Târgoviște

Data: 23 Mai 2023

Corul „Excelsior” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a fost premiat, în cadrul unei ceremonii desfășurate în biserica școlii, vineri, 19 mai, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, pentru obținerea Premiului I la Olimpiada Națională Corală, desfășurată anul acesta la Tulcea.

La eveniment au luat parte: părintele vicar eparhial Ionuț-Adrian Ghibanu, părinți consilieri de la Centrul eparhial, directorul seminarului, profesori și elevi ai acestei prestigioase instituții educaționale a eparhiei.

După cuvântul de bun venit adresat de către directorul instituției de învățământ, Înaltpreasfinția Sa l-a felicitat pe prof. Florinel Ciprian Cazan, dirijorul corului, și a adresat elevilor îndemnul de a mărturisi prin intermediul artei muzicale frumusețea Ortodoxiei românești, de a aprofunda teologia și cultura pentru a promova valorile creștine în lumea contemporană. Ierarhul le-a reamintit tinerilor principalele provocări misionare actuale, dar și necesitatea însușirii cât mai temeinice a principiilor de viață creștine, ne-a transmis Biroul de presă al Eparhiei Târgoviștei.

Corul a interpretat, apoi, câteva piese din repertoriul pregătit pentru olimpiadă, iar la final Înaltpreasfinția Sa le-a oferit coriștilor premii constând în bani și tipărituri ale Editurii Arhiepiscopiei Târgoviștei.