Premii pentru olimpicii şi profesorii de religie din Sălaj

Un articol de: Silviu Boha - 13 Iunie 2016

Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a premiat pe elevii și profesorii de religie din Episcopia Sălajului, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Zalău, în cadrul unei festivităţi la care au participat elevi, profesori, preoți, părinți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sălaj şi pr. Mihai Dobocan, consilierul cultural al Eparhiei.

PS Episcop Petroniu a apreciat, în cadrul festivităţii, activitatea desfășurată de profesorii de religie, i-a felicitat pe premianți și și-a manifestat speranța că activitatea din anul școlar viitor va fi cel puțin la fel de dinamică. Prof. Maria Pop, inspector şcolar general al județului Sălaj, a mulțumit ierarhului pentru grija constantă pe care o manifestă față de elevi și profesori și pentru activitățile organizate.

Au fost premiaţi elevii care au participat la olimpiada de religie şi la următoarele concursuri: „În lumina lui Hristos” - concurs judeţean de cunoştinţe religioase; concursul interdisciplinar română-religie „Cultură şi spiritualitate românească”, concursul naţional „Biserica locaş de închinare” și concursul naţional de creaţie „Biserica și Școala din sufletul meu”.

PS Episcop Petroniu a acordat diplome de excelenţă pentru implicarea şi susţinerea învă­țământului religios și a activităţilor catehetice din Episcopia Sălajului, inspectoarei generale, prof. Maria Pop, inspectoarei general-adjuncte, prof. Mioara Gudea și inspectoarei pentru disciplina religie, prof. Claudia Boha. De asemenea, ierarhul a acordat diplome de merit şi premii profesorilor de religie şi preoţilor care i-au pregătit pe elevi la aceste concursuri. În acelaşi cadru, pr. prof. Călin-Andrei Mateiu i-a fost acordat, pentru activitatea didactică şi misionară desfăşurată în anul şcolar 2015-2016, titlul de „Profesorul anului”.

Cu această ocazie a fost vernisată expoziția de pictură, colaj și fotografie realizată în cadrul Concursului național „Biserica, locaș de închinare”, aflat la a VI-a ediție. La acest concurs, au participat la etapa națională 1584 de elevi din țară.