Preoţii sălăjeni s‑au reunit la Zalău

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 18 Octombrie 2024

La Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău a avut loc joi, 17 octombrie, conferința pastoral‑misionară semestrială de toamnă a preoților din Episcopia Sălajului.

Conferința s‑a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, și a fost susținută de pr. Andrei‑Ionuț Muntean, paroh al Parohiei Cuceu din Protopopiatul Jibou.

Tema tratată a fost în acord cu tematica propusă de Sfântul Sinod privind Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor şi Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi, fiind intitulată: „Mântuitorul Iisus Hristos, tămăduitorul sufletelor și al trupurilor noastre”. Prezentarea a fost structurată pe mai multe capitole, iar la finalul prelegerii au avut loc intervenții ale preoților cu privire la această temă.

PS Episcop Petroniu a acordat părintelui Claudiu‑Ionuț Boia, paroh al Parohiei Fildu de Mijloc, Diploma „Sfântul Chiril al Ierusalimului”, pentru cea mai frumoasă activitate desfășurată pe plan catehetic la nivelul Episcopiei Sălajului.