Preotul Mihai Popescu a trecut la Domnul

Un articol de: Ioan Bușagă - 16 August 2013
La doar cinci zile după ce a împlinit 54 de ani, preotul Mihai Popescu de la Parohia Butoiu, comuna Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, a trecut la Domnul. Înmormântarea râvnitorului slujitor al lui Dumnezeu are loc astăzi, 17 august, la biserica din satul natal, Dobreşti, judeţul Argeş.
 
Preotul Mihai Popescu, parohul bisericii din satul dâmboviţean Butoiu, Arhiepiscopia Târgoviştei, a trecut la Domnul miercuri, 14 august. Născut la 9 august 1959, a rămas orfan de mic, fiind crescut, alături de ceilalţi fraţi, de o văduvă cu inimă bună. Cunoscând iubirea jertfelnică, şi-a deschis inima spre Dumnezeu şi şi-a închinat viaţa sa Domnului, pe care şi-a dorit foarte mult ca să Îl slujească. A reuşit, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, să fie absolvent atât al seminarului teologic şi facultăţii de teologie ortodoxă, ambele din Bucureşti, fiind ulterior hirotonit preot pe seama Parohiei Butoiu. 
 
„Plecarea preotului Mihai Popescu dintre noi este o grea pierdere atât pentru familia sa, pe care a binecuvântat-o Dumnezeu cu doi copii, ajunşi acum la vârsta maturităţii, cât şi pentru credincioşii pe care i-a păstorit. A fost un preot harnic, ocupându-se de restaurarea bisericii filiale din satul Butoiu de Jos, iar în perioada anilor 1990-2000 a ridicat din temelie o nouă biserică parohială în satul Butoiu de Sus, râvnitor întru misiunea sa, ajutând pe cei orfani, ca unul care a trăit încă de mic fără tată, pe văduve, pe săraci, dar şi pe elevii seminarişti care nu aveau posibilităţi financiare. Părintele Mihai era un om ce a strălucit prin multe virtuţi, în special cea a smereniei. A fost o minte sclipitoare, fiind un bun cunoscător al învăţăturii de credinţă ortodoxă, care nu se mulţumea cu puţin şi care tot timpul învăţa, iar deplina sa bucurie o găsea doar în slujirea lui Dumnezeu. A fost de o vrednicie demnă de urmat şi şi-a iubit atât de mult credincioşii încredinţaţi spre păstorire, încât nu a acceptat nici o promovare, deşi avea multe calităţi în acest sens, preferând să îşi ducă parohia încredinţată spre păstorire şi dorind să îmbătrânească acolo unde era iubit de către enoriaşi. Trecerea la Domnul a părintelui Mihai, fiul nepotului preotului Octavian Popescu, fostul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, este o mare pierdere pentru colegii din generaţia de absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, generaţie care anul viitor împlineşte 30 de ani de la terminarea facultăţii“, a precizat părintele protoiereu Pompiliu Dinu, al Protopopiatului III Capitală, fost coleg de studii al regretatului slujitor.
 
Trupul neînsufleţit al părintelui Mihai Popescu a fost depus joi, 15 august, în biserica Parohiei Butoiu şi va fi înmormântat astăzi, 17 august, în satul natal din comuna Dobreşti din judeţul Argeş.