Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan din Timișoara a trecut la Domnul

Data: 25 Septembrie 2020

Preotul militar dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice miercuri, 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.
Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creștini ortodocși, care i-au oferit o creștere și o educație aleasă.

În 2007 a obținut licența în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care și-a desăvârșit pregătirea teologică prin obținerea, în anul 2013, a ti­tlului de Doctor în Teologie din partea Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu teza „Despătimirea și îndumnezeirea omului în creația melozilor bizantini din secolele VI-IX”.

S-a căsătorit cu Macrina Ciolea, fiică de preot și absolventă de Medicină, Dumnezeu binecuvântând căsătoria lor cu trei copii.

A fost hirotonit diacon în anul 2007, a slujit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara şi la mai multe biserici din oraș. Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 Infanterie Banat, calitate în care a slujit și la biserica Parohiei Timișoara Cetate.