Preotul Nicolae Jinga, la Clubul Artelor din Severin

Un articol de: Viorel Vlăducu - 21 Octombrie 2016

Scriitori și oameni de cultură din medii diverse, au ales să participe zilele trecute la o dezbatere interesantă despre soarta manuscriselor scriitorilor și severineni, după trecerea la cele veșnice a acestora.

Invitatul special al evenimentului a fost părintele Nicolae Jinga, membru al Uniunii Scriitorilor din România de aproape două decenii și autor a zece volume de proză, poezie și eseuri, redactor-șef al mai multor reviste de cultură din județul Mehedinți, personalitate marcantă ce se bucură de o aleasă apreciere în mediul cultural mehedințean și nu numai.

Cei prezenți au discutat despre necesitatea păstrării memoriei literare și a respectului pentru activitatea creatorilor de opere literare, pornind de la câteva exemple locale concrete în care neglijența urmașilor acestora a dus la pierderea definitivă a unor manuscrise și chiar biblioteci întregi, după dispa­riția acestora.

Părintele Jinga a citit apoi mai multe poezii, în manuscris, creații proprii dăruite cu multă emoție într-o atmosferă specială

Amfitrioni ai evenimentului au fost Daciela Mâțu Rotaru și Valentin Vasilescu, coordonatori ai Clubului Artelor. Inaugurat recent la Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin, Clubul Artelor începe să coaguleze în același spirit creatorii de frumos, fie că este vorba de arte plastice, literatură și poezie, artele spectacolului sau pasionații de fotografie.