Preparate rapide cu ficăţei de pui

Un articol de: Stavrofora Ecaterina Vicleanu - 17 Feb 2025

Ficatul de pui este bogat în nutrienți şi foarte gustos. Poate fi preparat în mai multe feluri, dar în orice fel ar fi gătit, acesta nu-și pierde valoarea nutritivă. Pentru a elimina gustul puternic, ficățeii de pui se pot pune în lapte pentru câteva ore, înainte de a fi gătiți.

Rețete

Mâncare de ficăţei de pui cu dovlecei

Ingrediente: 500 g ficat de pui, 2 bucăți dovlecel, 3-4 gogoșari roșii, 4-5 linguri de ulei de măsline, 4-5 căței de usturoi, 3-4 foi de dafin, 2 roșii proaspete, sare și piper după gust. Preparare: Se pune uleiul la încins într-o cratiță, iar între timp se curăță și se taie dovlecelul rondele mari și se pune peste ficăței; se adaugă gogoșarii curățați și tăiați sferturi, roșiile tocate mărunt, foile de dafin, sare, piper și usturoiul pisat. Se lasă la foc mic 50-60 de minute, amestecând din când în când să nu se prindă, apoi se dă deoparte și se poate servi cu mămăliguță.

Ficăţei de pui în stil grecesc

Ingrediente: 500 g ficăței de pui, 5-6 linguri ulei de măsline, 3-4 linguri făină de grâu, oregano, sare și piper după gust, 2-3 căței de usturoi, 3 linguri de coniac, zeama de la o lămâie, pătrunjel verde tocat. Preparare: Se curăță ficățeii, se spală și se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie. Într-un bol se pune făina și se dă fiecare ficățel prin făină. Se pune uleiul de măs­line la încins într-o cratiță şi se pun ficățeii la prăjit, circa 9-10 minute, întorcându-se pe o parte și pe alta; se condimentează cu sare și piper, se adaugă oregano și usturoiul pisat; se mai lasă puțin, apoi se adaugă zeama de lămâie și coniacul; se mai lasă câteva minute şi se dau deo­par­te. Se asezonează cu pătrunjel verde tocat și se pot servi ca atare sau cu o garnitură.