Preparate simple şi rapide cu seminţe de chia

Semințele de chia au devenit tot mai cunoscute în lume datorită proprietăților benefice pentru sănătate semnalate de către specialişti: îmbunătăţesc digestia, previn creșterea glicemiei, menţin sănătatea inimii, întăresc sistemul osos, ajută la scăderea în greutate etc. Pot fi folosite în diverse preparate, în băuturi, deserturi, salate etc.
Rețete
Icre din seminţe de chia
Ingrediente: 4 linguri de semințe de chia, 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, 1 ceapă potrivită tocată mărunt, 400 ml smântână de soia, 2 lingurițe de zeamă de lămâie. Preparare: Într-un bol, se amestecă smântâna de soia cu semințele de chia și se lasă la hidratat 40-45 de minute. Se adaugă, apoi, uleiul de măsline, sarea, piperul și zeama de lămâie și se amestecă foarte bine până ce amestecul capătă o consistență cremoasă. La final, se adaugă ceapa, se omogenizează bine şi se poate servi cu pâine prăjită sau legume.
Biscuiţi cu seminţe de chia şi banane
Ingrediente: 3 banane, 150 g fulgi de cocos, 3 linguri de chia, 2 linguri de susan, 100 g semințe de floarea-soarelui măcinate, 50 g fulgi de migdale sau făină de migdale, un praf de sare. Preparare: Într-un bol, se pun bananele și se pisează cu o furculiță, apoi se adaugă sarea, și celelalte ingrediente, rând pe rând. Se amestecă foarte bine compoziția până devine de consistența unui aluat, apoi se formează biscuiți de diferite forme și se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.