Preparate uşoare cu seminţe de pin
Semințele de pin au o textură fină, asemănătoare cu cea a năutului, și un gust dulceag. Conțin o gamă variată de nutrienți esențiali pentru sănătate, inclusiv vitamine, minerale și grăsimi, astfel că susţin sănătatea inimii, pot controla nivelul zahărului din sânge și greutatea corporală. Se consumă în stare crudă sau prăjită. Semințele de pin sunt utilizate frecvent pentru a obține sosul pesto datorită consistenței untoase, dar pot fi adăugate în diverse feluri de mâncare.
Rețete
Salată de mere cu tije de ţelină şi seminţe de pin
Ingrediente: 5 tije de țelină apio, 3 mere acrișoare, 50 g semințe de pin. Pentru sos: 1 lingură miere, 50 ml ulei, 40-50 ml oțet de mere, 3 lingurițe muștar, 1 linguriță sare, 80 ml apă. Preparare: Semințele de pin se rumenesc într-o tigaie la foc potrivit și apoi se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. Se spală merele, se taie sferturi, se curăță de sâmburi și se taie feliuțe subțiri; se spală tijele de țelină și se taie rondele, apoi se amestecă cu merele. Într-un bol potrivit, se face sosul, se amestecă bine uleiul, sarea, muștarul și mierea până ce compoziția devine ca o maioneză, apoi se adaugă oțetul și apa; se toarnă sosul obținut peste amestecul de salată, se mixează bine ingredientele și se asezonează cu semințe de pin.
Sos de linte roşie cu seminţe de pin
Ingrediente: 400 g linte roșie, 2 cepe potrivite, 4-5 căței de usturoi, 800 ml apă pentru fiert, 5 linguri ulei de măsline, sare după gust. Pentru sos: 2 linguri ulei de măsline, 60 g semințe de pin, după gust: boia de ardei dulce, mentă, pătrunjel verde și fulgi de ardei iute. Preparare: Se spală bine lintea și se pune la fiert. Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în uleiul de măsline; se adaugă lintea fiartă, se potrivește de sare, apoi se mai lasă să se călească împreună 2-3 minute și se dă deoparte. Într-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei de măsline și semințele de pin, boiaua de ardei dulce, fulgii de ardei iute și se călesc pentru 2-3 minute, apoi se toarnă sosul peste linte, se asezonează cu frunze de mentă și pătrunjel verde și se poate servi pe pâine prăjită, ca o alternativă la gustare sau ca aperitiv.