Preţuri mai mici pentru consumatorii casnici la gaze şi energie

Un articol de: Oana Nistor - 04 Iulie 2016

De la 1 iulie, preţurile gazelor naturale livrate clienţilor casnici au scăzut cu 3%, tarifele urmând să fie menţinute astfel până la sfârşitul lunii martie 2017, potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
„Pentru perioada 1 iulie 2016 - 31 martie 2017 se menţine preţul producţiei interne la valoarea de 60 de lei/MWh. Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, tot pentru această perioadă, o scădere medie de 3% a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, medie calculată în funcţie de ponderea pe piaţă a fiecărui operator licenţiat”, precizează ANRE, într-un comunicat citat de Agerpres.
Tot de la 1 iulie vor fi mai mici şi facturile la energia electrică, cu aproximativ 2%. Scăderea se datorează atât ieftinirii energiei electrice pe Bursă, cât şi scăderii tarifelor percepute de diferite companii si aprobate de stat. ANRE a mai arătat că, în anul 2015, 188.156 de clienţi şi-au exercitat dreptul de alegere a furnizorului de gaze naturale, în creştere semnificativă faţă de anul 2014, când 10.558 de clienţi şi-au ales furnizorul.