Prezență arhierească în mijlocul preoților romașcani

Un articol de: Silviu Dascălu - 31 Ianuarie 2020

Cu binecuvântarea și în pre­zența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 29 ianuarie, preoții din Protopopiatul Roman s-au întâlnit cu prilejul primei conferințe organizate în primul trimestru al anului 2020, informează epr.ro.

Evenimentul a avut loc în Sala „Sfântul Ierarh Dosoftei“, din cadrul Centrului eparhial Roman, în prezența chiriarhului Romanului şi Bacăului, care s-a adresat celor prezenți, împărtășindu-le cuvânt de binecuvântare și învățătură, apreciind totodată activitatea desfășu­rată în Protopopiatul Roman în anul 2019 şi îndemnându-i pe preoții prezenți la împlinirea tuturor celor propuse pentru anul în curs.

După cuvântul ierarhului, părintele protopop Dragoș Munteanu a prezentat raportul de activitate al Protopopiatului Roman pentru anul 2019, evidențiind activitățile pastoral-misionare și cultural-filantropice împlinite de preoții din cele 77 de parohii. Preotul Adrian Andrei Gabriel de la Parohia Poienari, în calitate de reprezentant Pro Vita, a prezentat un referat cu tematica Anului omagial.

În continuare, părintele Mario Doro Ciucanu, inspector eparhial în cadrul Departamentului de pelerinaje, a făcut cunoscut celor prezenți calendarul ofertelor de turism religios pentru anul în curs.

Părintele protopop a prezentat apoi Regulamentul administrării bunurilor bisericești, apoi a relatat celor prezenți agenda evenimentelor culturale ce vor fi organizate de către Protopopiatul Roman sau în colaborare cu alte instituții.