Prezență arhierească la Mănăstirea Măgura Ocnei, Bacău

Un articol de: Pr. Andrei Silviu Neicu - 30 Mai 2022

Duminică, 29 mai 2022, Înalt­preasfinţitul Părinte Ioachim, Arhi­episcopul Romanului și Bacăului, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii „Înălțarea Domnului”-Tg. Ocna, judeţul Bacău.

Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Onești, pă­rinți slujitori ai mănăstirii, precum și preoți din parohiile din orașul Tg. Ocna.

În „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, prezența chiriarhului locului a avut ca scop și întărirea legăturii între mănăstire și parohiile din proximitate, precum și impulsionarea duhovnicească spre medi­tație și dialog pe calea rugăciunii.

Cuvântul de învățătură a fost sintetizat sub forma unui poem, „Aş vrea să văd, aș vrea să simt în și prin Dumnezeu”, scris de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, urmat de o meditație la pasajul evanghelic.
La final, atât părintele protopop Ioan Bârgăoanu, cât și maica stareță, monahia Filofteia Ciocan, au mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru rugăciune, binecuvântare și prezență.