Prezenţă arhierească la olimpiada de limba rromani la Cluj-Napoca

Un articol de: Andreea Pâgleşan - 24 Feb 2013

Preasfinţitul Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, i-a binecuvântat pe participanţii la faza judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura rromani desfăşurată la Cluj-Napoca.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele V-XII şi s-a desfăşurat la Colegiul Economic din oraş. Au participat, la această etapă, aproximativ 30 de elevi de la şcolile şi liceele din judeţ.

În deschiderea competiţiei, Preasfinţitul Vasile Someşanul a rostit o rugăciune şi le-a oferit elevilor iconiţe şi cărţi de rugăciuni. Câştigătorii etapei judeţene se vor califica la faza naţională a olimpiadei ce va avea loc în perioada 2-6 aprilie la Craiova. În acest an, în premieră în România, va avea loc şi etapa internaţională a olimpiadei de limba şi literatura rromani, ce se va desfăşura în iunie, la Oradea. Olimpiada de limba şi literatura rromani a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj-Napoca, cu sprijinul Asociaţiei ortodoxe social-misionar-culturale pentru rromi „Sfântul Moise Arapul“ şi a Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului.