„Prietenia dintre suflete“

Data: 22 August 2017

În perioada 17-20 august 2017 s-a desfăşurat în Parohia „Adormirea Maicii Domnului“, Comăneşti, Protopopiatul Darabani, „Tabăra din pridvorul satului“, ediţia a III-a, sub numele „Prietenia dintre suflete“. Opt animatori socio-educativi, în frunte cu coordonatorul taberei, Gabriel Gaciu, s-au străduit, alături de preotul paroh Andrei Smeu, ca timp de patru zile să aducă din nou bucuria în sufletele copiilor din această parohie.

Entuziasmul, dorinţa de joacă şi de comuniune au luat cu asalt curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Parohia Comăneşti, care numără aproximativ 500 de suflete din care 100 sunt copii cu vârsta între 5 şi 17 ani. Prezenţa numeric sporită a celor din urmă a făcut ca această tabără să fie un real succes. În decursul celor patru zile s-au desfăşurat mai multe activităţi, jocuri recreative, seri dedicate filmului, sportului, drumeţiei, dar şi specificele ateliere de creaţie: atelierul de cruciuliţe, toacă, teatru, muzică şi dans, cu toţii împletind o frumoasă „brăţară a prieteniei“. Copiii grupaţi pe diferite categorii de vârstă şi-au dezvoltat anumite abilităţi practice, au învăţat cântece de tabără şi au reuşit să-şi deschidă sufletul în a descoperi importanţa comunicării, necesitatea dragostei faţă de semeni, căldura familiei şi frumuseţea prieteniei adevărate.

Inocenţa şi entuziasmul specifice copilăriei au fost prezente şi în ultima seară, când copiii antrenaţi în „vânătoarea de comori“ au participat la focul de tabără, dar şi la „marşul torţelor aprinse“, unde cântecul şi voia bună, patriotismul reprezentat de steagurile ţinute cu multă bucurie au făcut ca momentele să fie de neuitat. Tabăra a fost încununată de darul pe care copiii l-au primit în urma Sf. Spovedanii, şi anume împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

Sperăm ca această activitate să fie una atât misionară, dar mai ales educativă în rândul copiilor din parohie, întrucât vacanţele pentru copiii din mediul rural se desfăşoară cel mai mult înspre împlinirea treburilor gospodăreşti şi lipsa gijilor şcolare, şi tot mai puţin spre o delectare social-educativă.