Prima ediție a concursului de șah „Cupa lui Brumărel”, organizat de ASCOR Iași

Data: 05 Decembrie 2021

Asociația Studenților Creș­tin-Ortodocși Români, filiala Iași, a organizat joi, 25 noiembrie 2021, concursul de șah intitulat „Cupa lui Brumar”. Evenimentul a fost găzduit de Muzeul mitropolitan din Iași și a fost organizat în parteneriat cu Asociația Jude­țeană de Șah Iași.

Competiția s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, elevi, studenți, dar și persoane care nu fac parte din aso­ciație.

Jucătorii au fost organizați în două grupe: avansați sau începători. Competiția s-a desfășurat în sistem elvețian, având șapte runde, iar departajarea partici­pan­ților s-a făcut în funcție de co­e­fi­cientul Bucholz. La finalul jocului, cele trei locuri din clasament au fost ocupate de tinerii: Dimitrie Pintilie, locul I; Flavian Ioan Moroșan, locul II, și Andrei Mravuska, locul III la categoria avansați. Pentru categoria începători, locurile au fost ocupate de: Alexandru Toma, locul I; Alexandru Paladi, locul II, și Cris­tian Hasna, locul III.

ASCOR Iași organizează în fiecare seară de joi, începând cu ora 20:00, întâlniri online de șah, la care sunt invitați toți iubitorii de joc strategic și inteligent. (Adina Gabriela Gâlcă)