Prima întâlnire din 2022 a clericilor din Protopopiatele Piemont 1 și 3 din Italia

Un articol de: Pr. Valeriu Andrei Grosu - 12 Ianuarie 2022

La Aosta, Italia, a avut loc marți, 11 ianuarie 2022, adunarea preoţilor din Protopopiatele Piemonte 1 și 3 din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, avându-i alături pe cei doi protopopi, preoții Marius Floricu și Cristian Ștefan. În prima parte s-au discutat mai multe probleme cu caracter administrativ, preoții primind sfaturi pentru o administrare mai bună a parohiei în toate aspectele ei, prioritară rămânând sporirea vieții duhovni­cești.

În a doua parte a ședinței, având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2022 ca „An omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi „An comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la ­Neamţ”, Preasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenți despre rugăciune ca indicator ce ne arată drumul pe care trebuie să-l parcurgem spre Împărăția lui Dumnezeu, care este în inima noastră.

La final, părinții protopopi au mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru cuvintele duhov­nicești, cu nădejdea că acestea au căzut pe pământ bun și vor aduce roade în toate parohiile din cele două protopopiate.