Prima întrunire a clericilor din Bavaria de Nord

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 28 Feb 2023

În Parohia „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” și „Sfânta Elisabeta” din orașul bavarez Schwabach, Germania, ziua de sâmbătă, 25 februarie, a fost încărcată de emoție, rugăciune, bucurie și binecuvântare. În prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a avut loc prima întrunire a clericilor din Protopopiatul Bavariei de Nord.

La această reuniune au participat 15 preoți care au împărtășit experiențe pastorale și și-au oferit reciproc îndemnuri, tema întâlnirii fiind „Spovedanie și Împărtă­șanie”. Tema a fost aleasă având în vedere începutul Postului Sfintelor Paști și dorința unui mare număr de credincioși de a se spovedi și a primi Sfintele Taine.

Cu această ocazie, Înaltpresfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a săvârșit Taina Sfântului Maslu, înconjurat de soborul de preoți. Alături de un număr considerabil de credincioși care au luat parte la slujbă, au fost prezenți preotul Robert Schrollinger, parohul comu­nității catolice germane din localitate, și Peter Reiß, primarul ora­șului Schwabach. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe credincioșii prezenți să se bucure de Postul Mare, să săvârșească fapte bune, să-și ierte aproapele, să postească după putere și să-și purifice sufletul și trupul pentru a întâmpina cu bucurie sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. După încheierea cuvântului de învățătură, ierarhul l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Marius Tăut, protopop al Bavariei de Nord.

Părintele Marius Tăut a rostit, de asemenea, un scurt cuvânt în care a adus mulțumire lui Dumnezeu, chiriarhului său, familiei și tuturor credincioșilor pentru sprijin și pentru binecuvântare. După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a sfințit și casa parohială recent renovată, în care preotul și familia sa s-au mutat de curând, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de.