Prima Liturghie arhierească la mănăstirea din Zăhăreuca, Republica Moldova

Data: 02 Decembrie 2021

În Duminica a 25‑a după Rusalii (după calendarul neîndreptat), la mănăstirea cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din localitatea Zăhăreuca, raionul Telenești, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba sfințirii apei, stropind paraclisul mănăstirii și chiliile aferente acesteia.

Mulțime multă, din localitățile învecinate, a participat la prima Sfântă Liturghie săvârșită în mănăstire, care prin rânduiala lui Dumnezeu a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit.

La final, ierarhul l-a ridicat la rangul de stareț pe preacuviosul părinte Gherman Negară, ctitor al mănăstirii, care prin jertfa și munca sa va spori activitatea și viața monahală a aşezământului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele arhidiacon Constantin Olariu, consilier mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei.