Prima tabără de vară de anul acesta a Episcopiei Spaniei și Portugaliei

Un articol de: Marius Nedelcu - 10 Iulie 2019

În perioada 30 iunie - 6 iulie 2019 s-a desfășurat prima tabără de vară de anul acesta a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei. Tabăra a avut loc în localitatea Torrent, la Centrul Santo Domingo de Guzman, Torrent-Vedat, provincia Valencia, și a reunit tineri cu vârsta între 13 și 16 ani din Spania și Portugalia, dar și din Belgia.

Programul taberei a fost unul foarte ofertant, alcătuit dintr-o paletă de activități dintre cele mai diverse și atractive. „Fiecare zi a început și s-a terminat cu rugăciune și diverse discuții duhov­nicești legate de căutările specifice adolescenților. Pe parcursul zilelor de tabără, pe lângă activitățile de cunoaștere, jocuri și discuții pe diverse teme: muzică, film, pasiuni, relația cu părinții și cu Dumnezeu, au fost organizate ateliere și activități sportive în cadrul cărora tinerii au avut ocazia să-și arate sau descopere diversele aptitudini sau talente pe care le au. În ziua a doua, tinerii au vizitat orașul Valencia, foarte atractiv din punct de vedere turistic, iar dintre obiectivele văzute amintim: bioparcul, centrul istoric, catedrala cu muzeul ei, parcul științelor etc. Acestor vizite li s-au adăugat în zilele următoare ieșiri la plajă, la parcul acvatic, piscină, drumeție în Vedat, Parcul Botanic Hort de Trenor și altele”, ne-a transmis pr. Vasile Pop, consilier misionar-pastoral al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

De asemenea, au fost făcute mai multe prezentări pe teme diverse dintre care amintim: Internetul în viața tinerilor: utilitate, adicții și pericole; Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei pe înțelesul tinerilor; România - de­spre satul românesc, cultura și limba română. „Joi, 4 iulie, tinerii s-au spovedit, iar vineri am săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei ortodoxe românești din Torrent, Spania, unde tinerii au citit sau cântat la strană și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos. Timpul a trecut repede, iar în ultima zi am resimțit din plin părerea de rău că tabăra se încheie, dar ce a rămas după o astfel de tabără sunt prietenii noi, chipurile pline de bucurie și zâmbete, multe poze și mai ales multe amintiri frumoase”, ne-a mai transmis pr. consilier eparhial Vasile Pop.