Prima zi a anului la Mănăstirea Bic, Sălaj

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 04 Ianuarie 2023

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat, în prima zi a noului an, în mijlocul obștii Mănăstirii Bic, judeţul Sălaj, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși care s-au adunat și în acest an la mănăstire pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu și pentru a-I cere în continuare ajutorul.

La finalul dumnezeieștii Liturghii, maica stareță, stavrofora Marina Lupou, a mulțumit ierarhului pentru slujire și pentru cuvântul de învățătură pe care l-a adresat celor prezenţi.

Prin implicarea maicii starețe Marina Lupou, Mănăstirea Bic a dezvoltat programe de asistență socială atât pentru copii, cât și pentru persoanele vârstnice. Astfel, sub aripa așezământului monahal funcțio­nează Școala Confesională pentru clasele I-IV „Sfântul Pantelimon”, unde învață și sunt cazați 12 copii proveniți din diferite familii cu probleme sociale de pe cuprinsul jude­țului Sălaj. De asemenea, în cadrul Mănăstirii Bic funcţionează, din anul 1999, un cămin pentru persoane vârstnice. Din anul 2008, căminul a fost mutat într-o clădire nouă, iar numărul persoanelor vârstnice care beneficiază de îngrijire, în prezent, a ajuns la 27.