Prima zi a Anului Nou la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 03 Ianuarie 2020

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit o slujbă de Te Deum la trecerea dintre ani. 

În prima zi a noului an, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, în cadrul căreia a rostit cuvântul de învățătură intitulat „Puterea Numelui Domnului Iisus”. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facul­tății de Teologie Ortodoxă clujene. 

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Vasile Someșeanul a fost felicitat cu ocazia împlinirii a 71 ani de viață și a prăznuirii ocrotitorului său spiritual. Părintele Mitropolit Andrei i-a adresat un mesaj de felicitare și i-a dăruit o icoană cu Sfântul Ierarh Vasile cel Mare și un aranjament floral. În semn de apreciere și recunoștință pentru întreaga activitate pastorală, misionară și social-filantropică, Preasfințitul Părinte Vasile a primit diplome de excelență din partea Guvernului României și a Instituției Prefectului județului Cluj, reprezentate prin prefectul Mircea Abrudean; a Consiliului Jude­țean Bistrița-Năsăud, reprezentat prin vicepre­șe­dintele Vasile Puica; a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, reprezentată prin consilierul superior Laurențiu Rotar, de la Biroul învățământ, cultură, culte, sport și societate. 

De asemenea, pentru activitatea desfășurată timp de 12 ani la Radio Renașterea, Mitropolitul Andrei i-a acordat redactorului Grigore Sâmboan, interpret de muzică populară, Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.