Primăvara întâmpinată prin spectacol la Giula, Ungaria

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 08 Martie 2024

În sala festivă a Centrului Cultural de la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, Ungaria, a avut loc miercuri, 6 martie, spectacolul de muzică și poezie intitulat „Sărbătorile Primăverii la Giula”. La evenimentul organizat de Consulatul General al României la Giula și Centrul Cultural Județean Arad a fost prezent și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria. 

Programul artistic a fost împodobit de membrii ansamblurilor „Feciorii Zarandului” și „Sânzienele” din Arad, de la Școala Generală și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula.

În cadrul evenimentului, prof. Otilia Hedeșan, din Timișoara, le-a vorbit celor prezenți despre începuturile lunii martie, perioada „babelor” și a „moșilor”, dar și despre alte tradiții românești de primăvară, care dintotdeauna au marcat trecerea de la iarnă la primăvară și au încântat sufletele românilor.

La final, Preasfințitul Părinte Siluan i-a felicitat pe Daniel Banu, consul general, și pe ceilalți organizatori pentru această manifestare, dorindu-le tuturor o primăvară frumoasă și mult ajutor de la Dumnezeu în tot ceea ce au de realizat, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei.