Primul doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Un articol de: Pr. Conf. Dr. Vasile Doru Fer - 05 Octombrie 2023

Marți, 26 septembrie, a avut loc la Universitatea din Oradea susținerea publică a primei teze de doctorat, de la reluarea activi­tății doctorale în domeniul Teologie, elaborată de candidatul pr. Păunel Martin Juchi, profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, din Alba Iulia, cu titlul: „Calendarul Cuviosului Dionisie Exiguul: Noi comentarii și interpretări”.

Comisia specială de examinare a fost formată din: președinte - pr. conf. dr. Viorel-Cristian Popa (Universitatea din Oradea); conducător științific - pr. prof. dr. habil Nicu Dumitraşcu (Universitatea din Oradea); referenți - pr. prof. dr. Gheorghe Istodor (Universitatea „Ovidius” din Constanța), prof. dr. habil. Ion Croitoru (Universitatea „Valahia” din Târgoviște), pr. conf. univ. dr. habil. Constantin Băjău (Universitatea din Craiova).

Comisia de specialitate a propus acordarea titlului științific de doctor în Teologie cu calificativul „Foarte bine” candidatului pr. Păunel Martin Juchi. Totodată, acesta a depus jurământul de credință, după tradiția școlilor de teologie ortodoxă, în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea.