„Prin Duhul Sfânt, cele neputincioase se vindecă și cele cu lipsă se împlinesc”

Un articol de: Oana Rusu - 09 Iunie 2020

La Pogorârea Sfântului Duh (Cincizecimea sau Rusaliile), credincioşi în număr mare au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, la Biserica „Înălțarea Domnului” - Catedrala Mare din Târgu-Mureş.

Adresându-se celor prezenți, ierarhul a subliniat: „Dacă Îl avem pe Duhul Sfânt în viața noastră personală, El ne ajută să ajungem la libertatea măririi fiilor lui Dumnezeu și să avem îndrăzneală și apropiere de Dumnezeu cu deplină încredere, cum zice Sfântul Apostol Pavel. Prin Duhul Sfânt, «cele neputincioase se vindecă și cele cu lipsă se împlinesc», încât dobândim siguranță și sănătate, pace, mângâiere și rodnicie”. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Anastasios”, format din medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. La final, ierarhul i-a acordat Ordinul „Credință și Unire” interpretei de folclor Anuța Motofelea, pentru promovarea culturii naționale din Transilvania.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârşită slujba Vecerniei plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost citite șapte rugăciuni închinate Sfintei Treimi şi au fost binecuvântate ramurile de nuc și spicele de grâu, care au fost împărțite, apoi, credincioșilor prezenți, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.