„Prin suferința altora, Dumnezeu ne dă posibilitatea de a pune în lucrare faptele milei creștine”

Un articol de: Darius Echim - 08 Mai 2023

În Duminica a 4-a după Paști (a Vindecării slăbănogului de la Vitezda), 7 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre faptele milei creștine și le-a explicat credin­cioșilor prezenți că ele vor fi răsplătite de Domnul Hristos la a doua Sa venire. De asemenea, ierarhul a mai spus că „prin sufe­rința altora, Dumnezeu ne dă posibilitatea de a pune în lucrare faptele milei creștine”.

La momentul rânduit din cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul dr. Vasile Rojneac, doctor în Istoria Bisericii Ortodoxe Române și arhivar al Arhi­episcopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși clujeni, iar o parte din cei prezenți au asistat la slujbă în fața catedralei din Piața Avram Iancu, rugându-se alături de ierarh pentru cei aflați în necazuri și suferințe, pentru pacea, sănătatea și mântuirea lumii.