Priveghere și Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

Un articol de: Pr. Dragoș Mihai Olteanu - 14 Decembrie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat luni seară, 11 decembrie 2017, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, slujba Privegherii pentru Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni. Apoi, ierarhul a să­vârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de 16 preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit după slujba Vecerniei cu Litie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre viața și faptele minunate ale Sfântului Spiridon.
„Știm cu toții că atât Sfântul Nicolae, cât și Sfântul Spiridon se bucură de o cinstire deosebită din partea dreptcredincioșilor creștini. Au fost foarte populari, smeriți, apropiați de sufletele oamenilor, în vremea în care au trăit - secolul al IV-lea, dar și de-a lungul veacurilor, până în zilele noastre. Credincioșii se adresează Sfântului Nicolae și Sfântului Spiridon cu foarte multă dragoste, evlavie și cre­dință în rugăciune. Iar acești sfinți se grăbesc să răspundă rugăciunilor noastre”, a precizat Arhipăstorul Buzăului și Vrancei. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic ­misionar „Sfântul Roman ­Melodul” al eparhiei.