Problemele tinerilor, discutate de clericii din Italia

Data: 04 Aprilie 2024

La Centrul eparhial de lângă Roma, a avut loc marți, 2 aprilie, prima conferință semestrială de primăvară în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, la care au participat preoții, preotesele și diaconii din protopopiatele din zona centrală a Italiei, dar și din insula Sardinia.

După rostirea rugăciunii și a binecuvântării, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a adresat un cuvânt de întâmpinare preoților și diaconilor participanți.

Părintele Mihai Drigă, de la Parohia românească „Sfânta Treime” din Bari, a susținut conferința tematică „Dificultățile copiilor în noul mileniu: cauze și metode de recuperare”, accentuând importanța educației în cadrul familiei, ca prim model de viață. Educarea copiilor trebuie făcută încet, învățându-i reguli sănătoase, după care să se ghideze în viață. După educația în familie, educația primită în cadrul obștii, comunității, este esențială. Școala, alături de Biserică,  trebuie să lucreze împreună, pregătindu-i pentru maturitate, fiind una dintre ideile expuse de invitat.

După conferință, a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a mulțumit părintelui pentru relatarea făcută și pentru readucerea în actualitate a dificultăților pe care le întâmpină tinerii și copiii în zilele noastre.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată recomandărilor pastorale și misionare, conform theofania.ro.