Procesiune cu icoana Sfântului Sava Brancovici la Ineu

Data: 17 Septembrie 2020

Orașul Ineu, județul Arad, s-a înveșmântat marți, 15 septembrie, în straie de sărbătoare, căci Parohia Ineu-Centru a primit Icoana Sfântului Ierarh și Mărturisitor Sava Brancovici, Mitropolitul Transilvaniei, născut la Ineu în anul 1620.

Momentul acesta a marcat totodată împlinirea a 400 de ani de la nașterea Sfântului Ierarh Sava, fiu al locului. Mulțime de credincioși din Ineu si împrejurimi au umplut biserica Parohiei Ineu-Centru pentru a fi părtași la bucuria întâmpinării icoanei sfântului ocrotitor al orașului Ineu, executată cu deosebită măiestrie artistică în atelierele Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos.

După întâmpinare, soborul de preoți a săvârșit slujba Vecerniei sub protia părintelui Adrian Zaha, protopopul Ineului, din sobor făcând parte preotul Sever Mocan de la Parohia Ineu-Traian, preotul Dan Turean de la Parohia Ineu-Centru, preotul Florin Culda de la Parohia „Vasile Goldiș” și preotul Radu Constantinescu de la Biserica „Izvorul Tămăduirii”-capela Spitalului Ineu, se arată pe site-ul www.arhiepiscopiaaradului.ro.