Procesiunea „Sfintele Icoane, Bucuria Bisericii” în Protoieria Onești

Data: 07 Martie 2023

În după-amiaza zilei de 5 martie 2023, în orașul-stațiune Târgu Ocna a avut loc tradiționala procesiune cu sfintele icoane din Duminica Ortodoxiei.

Cercul pastoral „Acoperământul Maicii Domnului” din localitate, în colaborare cu Protopopiatul Onești, parohii din zona Văii Trotu­șului, Asociația Patmos-Ator Onești și grupul de tineri al Parohiei Larga, a organizat un eve­niment cu dublă semnifi­cație: cinstirea sfintelor icoane și susținerea nașterii și a maternității prin marșul pentru viață (activitate specifică lunii martie - luna pentru viață).

Începând cu ora 16:00, soborul de preoți sub protia părintelui protopop de Onești Ioan Bârgăoanu, delegatul ierarhului la acest eveniment, a săvârșit prima parte a Acatistului Bunei Vestiri în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”-Precista, rostind și un scurt cuvânt despre semnificația acestei zile. Apoi, în sunet de toacă și clopot, cler și popor, purtând în mâini icoane, steaguri și pancarte manifest pro-viață, au pornit în procesiune spre Biserica „Buna Vestire”-Răducanu.

În încheiere, reprezentantul Cercului pastoral din zonă, părintele Andrei-Silviu Neicu, a mulțumit chiriarhului locului pentru binecuvântarea acordată, credincioșilor pre­zenți, precum și tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui frumos periplu duhovnicesc din Sfântul și Marele Post.