Producătorii au ieftinit carnea, iar magazinele au scumpit-o

Data: 17 Martie 2009

Producătorii din industria cărnii de porc spun că, deşi au ieftinit produsele cu 10%, în martie, pe raftul magazinelor aceleaşi produse sunt cu 15-20% mai scumpe. Specialiştii spun că acesta este unul dintre motivele pentru care vânzările de carne de porc au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii cinci ani, cu peste 30%. „În februarie, nivelul de vânzare e unul bun. În schimb, în martie căderea e foarte mare. Nu am avut o astfel de cădere în ultimii 5 ani. Şi asta pentru că preţurile la magazin au crescut foarte mult , deşi la producător au scăzut cu 10%“, a spus Stanca Tudor, director executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc. Potrivit Patronatului Român al Cărnii de Porc, comercianţii au scumpit carnea nejustificat cu 15-20 de procente. Specialiştii spun însă că nu doar preţurile prohibitive ale cărnii de porc au alungat clienţii. Postul Paştelui i-a ţinut departe de magazinele de carne pe mulţi români, alături de reducerea veniturilor multor salariaţi sau chiar trimiterea acestora în rândul şomerilor.