Produse româneşti premiate la Bruxelles
La ediţia din 2016 a competiţiei „Superior Taste Award”, organizată de Institutul Internaţional de Gust şi Calitate de la Bruxelles (ITQI), România a participat cu 11 produse, toate fiind premiate cu 2 sau 3 stele de aur din maximum 3. Au fost premiate următoarele produse: ulei de nucă, obţinut prin presare la rece, Luna Solai - 2 stele, Puiul Fericit de la Agricola - 2 stele, AUR’A de la Natural Gold Water - 3 stele, Bergenbier ALE - 2 stele, Pâinea lui Manole - 2 stele, Wembley Dry Gin - 3 stele, pate de păstrav afumat Trutta Dux - 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola - 2 stele, Elixir - ulei de rapiţă presat la rece - 2 stele şi ulei de soia de primă presă de la Dachim - 2 stele. În acest an, au participat la competiţie, potrivit Agerpres, peste 1.360 de produse de pe toate continentele, premiul - Superior Taste Award - fiind o recunoaştere internaţională unică, care se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoaşte identitatea produsului - denumire, producător, etichetă etc.), efectuată de către bucătari şi somelieri, experţi în gust şi calitate, cu stele Michelin şi leaderi de opinie din 15 state. În anii trecuţi au mai obţinut premii produsele tradiţionale româneşti ale producătorului Sonimpex Topoloveni.